Германските туристи у нас идват, защото се интересуват от културни

...
 Германските туристи у нас идват, защото се интересуват от културни
Коментари Харесай

Германските туристи искат 3 в 1 у нас

 

Германските туристи у нас идват, тъй като се интересуват от културни обстоятелства и обичаи, от консумация на качествена храна и вино, както и от балнеопроцедури. Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Марияна Николова с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са доста известни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските посетители свързват страната ни най-вече с летните почивки по Черноморието, само че туристическият ни капацитет е доста по-голям и разнороден, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от доста чужденци, сподели министърът и напомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по благосъстояние на минерални води.

В днешната пандемична обстановка Министерството на туризма се концентрира върху популяризирането на климатотерапията, балнео- и калолечението, повишението на имунитета. Все по-уверено се върви към ребрандиране имиджа на страната ни от бюджетна дестинация за всеобщ туризъм в дестинация за четири сезона.

България от ден на ден разчупва предходните показа за плаж, море и летни атракции, за което принос имат и контактите с блогъри, влогъри и инфлуенсъри от Федералната република.

Николова предложи дестинацията ни и за ски ваканции. В условия на пандемия снежните спортове са едни от най-безопасните и са взети всички ограничения за самостоятелни защитни средства. Само преди дни с моя заповед в България бяха въведени единни правила и ограничения за съблюдаване на санитарните условия, съобщи вицепремиерът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР